Followers

Wednesday, May 26, 2010

I wanna watch toy story 3

i rasa my age group sure da lama  tau cite cartoon nie , zaman2 kite nak mencecah remaja cite nie release... masa tu tak silap i , i darjah 6 , actually nie cite cartoon yg antara paling awal di panggung wayang yg jenis computer graphic ...  masa nengok dulu , memang terpesona sungguh ... dgn computer graphic dia , dulu masa toys story 1 , cuma 2 ekor makhluk nie jer.. si toy cowboy  kayu bernama woody and si robot bernama buzz ...
meh nak cite sket movie toys story 1 and 2 ..

TOYS STORY 1


Masih segar lagi movie toy story 1 dalam ingatan i , expecially bile teringatkan si woody yg da lama jadi favorite toys budak  6 tahun bernama  Andy bergaduh dgn robot  mainan baru andy , si  buzz nie sebabkan jealous,  si Andy da selalu main ngan buzz jer.. da tak main ngan woody da, sampai woody cuba nak lock si buzz , 

tapi end up si buzz ni  terkeluar dari tingkap bilik  Andy ,... masa tu semua toys lain marahkan woody sebab bunuh buzz... ahahahah.. sooo funny ok , u just Imagen bile humpty dumpty , barbie, marry had the little lamb and  many2 toys bole bercakap and bergaul sesama sendiri dalam bilik mainan ... actually , masa kecik2 dulu , my imiginasi pon pernah terpikir benda yg sama .. bile i keluar bilik , my toys bercakap to each other.. ahahaha


TOYS STORY 2


then , toys story 2 keluar , masa tu i form 4 ke ape, i tak ingat da.. sequel dia lagi best !!! .. owh.. sungguh terpesona actually ...  bile woody accidently diletakkan di garage sale , ade sorang toy collector yg jahat telah beli dia and nak jualkan die di pasaran gelap ..  nak letakkan dia di muzium ,yg toys2 lain dalam bilik andy cuba nk rescue woody , expecially si buzz... 

dalam movie toys story 2 nie  i sangat  suke nengok ade 1 scene  ade org tua yg keje dia me-repair mainan2 , datang and repair woody , sgt hebat ok tool box dia.. dalam sequel 2 nie ada tambah 2 mainan baru , jessie , the cowgirl and seko lagi kuda cowboy..



so itulah cerita sedikit bout toy story 1 and 2 yg dah lama sgt berlalu ... tapi dalam kepala nie.. kengkadang terkenang cerita tu.. cerita yg memberi impact yg sgt besar.. sebabnya , i memang suka toys ....and tak sangka , ade org lain yg sama berimaginasi seperti ku .. toys .. boleh bercakap sesama sendiri...



and ..... setelah bertahun2 tak muncul2... semenjak after SPM , sampai la i da ade anak nie ,  ( 10 tahun da....) kali nie sequel terbaru toys story muncul kembali......... so ???? adakah aku ingin berdiam diri????? owh tidak......

hell yes!!!!!!......i wanna watch toy story 3!!!!

very2 badly.... 

TOYS STORY 3


n this comical new 3D adventure, Buzz, Woody and the gang face an uncertain future as Andy gears up for college. When the toys unexpectedly land in a room full of untamed tots who can’t wait to get their sticky little fingers on them, it’s pandemonium as they try to stay together, ensuring “no toy gets left behind.”

I baca synopsis dia , owh... bole gambarkan betapa best nya  movie no 3 nie , ade penambahan toys baru...


Ken , Peas in a poo , stretch n Mr Pricklepants

ade 4 toys baru , among all , i tak sabo nk nengok ken and peas in a poo .. dulu ken tak de , kenapa plak dia muncul??? adakah dia dah berkahwin dgn barbie???? tapi peas-in-a-poo is the most ! sebab pelik jer toys dia.. cute!!!

tak sabo nyer la nak nengok..

Coming soon this June !!

and 
and 
and

its available in 3D!! 

11 comments:

Faizal The Newscaster said...

actually..ada 13 toys baru la pid..
:p

firahadifa said...

ye ker ade 13???? perkhhhh.. bertambah imagenasi aku!

ayah,ummi, farish said...

maya pulak x pernah tgk..sbb x minat sgt..x tahu lah kalau dah ader anak nie, kena tgk pulak..hjehehe

[-suziey-] said...

me tooo..sgt excited kalu bertuah dpt tiket ni..syiok wooo..

yatie chomeyl said...

jom kita set date utk tgk kat panggung hehehehe

Hidayah Shafiruz said...

yer betul..mesti SGT BEST! me oso looking forward to watch this movie..and of coz in 3D if possible!!

fatin hanani said...

fatin pnh tgk yg cita ke2 2
hehhe
best jugk :D

mummy_ayu said...

fida..memang best..hari tu tgk trailer dia time tgk shrek..ian pun dok heboh nak tgk gak..mummy pun!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

huhuhu..tak ikut langsung perkembangan citer ni...

Ilhamny.com said...

linda nak tgk shrek 3 very badly.. dah pujuk2 hubby, harap termakbullah hendaknya..

amelin said...

yeah..i also cant wait...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...