Followers

Wednesday, June 16, 2010

Fever , Rashes , Ulcer




Dear Farrihin ,


Last week u had a very high fever , your temperature increase so sudden , which mama suspect this is due to ur H1N1 vaksin . maybe the antibody currently  fighting with the virus or what so ever …

The fever bring out rashes to ur skin .. And it’s so ache , u keep scratch your skin ..  but the most sadist  , u got ulser in your mouth , not 1 , but 2 ! .. for 3 days u don’t wanna eat or even hisap susu and less drink  .. U know , mama and abah so worried L.  

The ulser make u cranky all time , u never like this before …  I know it hurts u so much ,  and u hungry , but  u can’t eat… uwaaaa..   how I wish all the pain goes to me …

this is u in 3rd day of you have ulcer  ... 


                               and for 3 days , my sunshine is gone 


and u r soo moody , never smile ... :(





hehe.....mama have to buat muka nakal to cheer u up .. but still ... no laugh or smile at all 








u keep crying when it hurts ... u dont want to be with nobody except abah n me  , sampai tak bole kena tinggal sekejap pon.. 


i know dear , its hurts so much ...




till day 3 , tho ur demam da surut , but you still have ulser in your mouth . and i cannot bear to see u like this all the time , u havent  eat nasi for 3 days dear! ... i did give u bonjela and  Chinese medicine.. put the progress was too slow ,  so mama and abah decided to put garam at your mouth ..  yah... garam...

 i dont know what else do i have to do to reduce the pain. garam is the fastest way to reduce the ulser , but  it damn hurts . mama tak sanggup nak letak garam kat farrihin .. abah yg letakkan , masa abah letak tu.. mama nangis sekali masa farrihin nangis ... sorry sayang... thats the only way i know to cure the pain . 


sorry ....... sorry ......... sorry.............sayang ...  i know it hurts u like hell ... 

but alhamdulillah ... lepas mama letak garam , farrihin minta susu , mungkin da tak sakit sangat da mulut farrihin , tu yg minta susu, kesian anak mama kelaparan .. and esok nya ... when u wake up , u ask for susu again.... ur ulcer had cure ! ...Alhamdulillah .... but still , it was a night mare to mama n abah dear ...

 u dont know how much we love u.....


kesan rashes yg masih tinggal after 4 days..

16 comments:

mummy_ayu said...

ala sian dia..mesti pedih sgt taruk garam nie..sama la ngan ayu, kalu anak nangis lebih lebih, ayu pun sekali nangis..he he he..

Peri PiA said...

cian farrihin,xselesa sebab tu moody

mama dia cute la ;D

get well soon,farrihin kuat

chekna said...

kesiannya.. the symptoms tu lebih kurang sama ngan ziyad masa kena hfmd dulu... get well soon dear...

[-suziey-] said...

uish dasatnya kesan tu..rashes ..ulser..oooooo sakitnya.semoga farrihin cpt sembuh yek..
dear..nape xletak bonjela..kesiannya letak garam..adeii..org tua pn sakit

firahadifa said...

ayu , itu la pasal.. kesian kat dier..

peri pia ,

thanks aunty pia!!


cekna,

da sihat da dear.. huhu

suziey,

aku da try letak.. tapi lambat la.. aku kesian kat dia kelaparan.. :(

Fieza79 said...

ala sian nye....tak abis2 musim demam dan sakit mulut...

*loue me* said...

kesiannya dia kak fida..
hopefully he's getting better
and smile again =)

notti netti said...

sian nye kat aku.....:(

maszmadi said...

aisha pon penah kena ulser..
isk farrihin x sihat lagik yerk?? ciannyer, makan ubat yerk.. smoga cpat sembuh..

Just Call Me Bitt said...

so sad...semoga cepat sembuh read this to help u little bit..dah cek doc belum? my sons kena http://b1tt.blogspot.com/2010/05/hand-foot-and-mouth-disease-hfmd.html hopefully bukan that symptoms :)

Farra Dhelina said...

omg..sian nya farihin kak..

smpai rashes mcm tu?

semoga cpt sembuh ye..

jgn kata budak, org tua pon klu kena ulser, mau mengamuk sebb lapa..adehh..

Cik Andam Hazlina @ Wideliabeauty.com said...

alaaa ciannya.. cepat sembuh ye.. jgn lupe makan ubt..!

Ilhamny.com said...

alarrr, siannyer dia..sakit sgt tu..baik2 tau fira, anak linda penah kena ulcer (ingat xde pe),juz bubuh ubat2 biasa jek dan pegi2 klinik biasa jek,then mkin lama dia mkin sakit, sampai bengkak lidahnya..at last kena tahan dkt wad, sminggu..menangis jek dia sakit..xnak mkn & minum, sampai kena masuk air lah, bengkak pulak tgn dia kena tebuk masuk air..

jgn jd mcm linda, kalau farihin makin teruk, better u bwk dia g hospital..

E.L.I.Z.A said...

hurmm mmg kesan dr vaksin H1N1 tu..tu yg asyik bertangguh nk injek..rs nya eli x jadik injek kot..btw, nk tanya, masa uols p injek tu, ada tak kena sign borang ape²?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

OMG...kesiannya tgk farihin cam tu...kesan vaksin ke ni???

semoga farihin cepat sembuh...

Hidayah Shafiruz said...

by d way, rashes farrihin disertai demam panas dan ulcer..dari gmbar tapak kaki dia mcm HFMD (hand-foot-and -mouth disease. Kte xde la tahu sgt pasal ni, but since I'm in the virology line, penah la come across kes2 virus ni. Nasib baik dah sihat.Kalo betul la HFMD, alhamdulillah la sbb bukan strain kuat. Ade strain yg boleh cause fatality to children - NAUZUBILLAH!. Pasal ulcer tu, kte suggest gune ubat kumur mulut seperti Listerine atau yg boleh di ambil di mane2 klinik. Listerine pedih jgk tapi xsesakit letak garam + akan rase kebas sekejap selepas kumur so xsakit dan boleh makan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...