Followers

Wednesday, June 23, 2010

waka waka

i guess i la org yg terlepas kapal cite pasal bola nie.. bukan i tak minat.. i suke2 macam tu jugak la nengok.. dulu i minat jugak nengok world cup , sebabnya last world cup i masih tak kawen lg , duduk ngan adik2 , BIL and ayah yg minat bola , mana mungkin dapat nengok cite lain selain channel sports kan... so mau tak mau layan gak la.. dulu suke ngan ronaldinho , tapi dia dah tak main kan kali nie ?, also i minat sgt ngan Kaka yg emchem tue... so korang bleh agak i sokong negara ape kan.. BRAZIL la..

tapi bile da kawen nie, dgn takde channel astro sportnya.. ditambah dgn my phy yg tak minat nengok bola , so i ketinggalkan la ..

nevertheless , tho i da tak follow story pasal world cup nie , i dah jatuh cinta dgn offical lagu world cup by  Syakira ! waka waka.. best giler .. mind u , i da hafal lirik dia yg bahasa african sekali.. best betul lagu dia n video clip dia , like the dance , rase nak dance sekali !.. tak caye nengok nie ...pasni nk balajar dance dier la.. kekeke







nie lirik dier..

You’re a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You’re on the frontline
Everyone’s watching
You know it’s serious
We’re getting closer
This isnt over

but i masih mencari meaning yg bahasa afrika nie

Samina mina ¡eh! ¡eh!
waka waka ¡eh! ¡eh!
samina mina Zangaléwa
coz this is  África.

sape tau maksud dia ??

10 comments:

[-suziey-] said...

i ingt u gelak..wakaakaka..ekek:D

Ieda Al-Habsyi said...

bestkan lagu shakira tu, heheh :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tak minat bola...tapi kalau dah chanel astrosport terbuka depan mata...layan jugak..hehehe

Ilhamny.com said...

fira, memula hapal lagu, pasnih boleh la bergelek ala syakira mubarak gak..hehehe

notti netti said...

en.hubby sangat obses dgn ini lagu....tapi I syak dia obses dgn shakira punya gelek jer....huahauha

firahadifa said...

suziey , wakakakaka.. ha,ah la.. samee .. theeeeee

firahadifa said...

ieda , best bangat! ayu , tu la.. kite pon same gak dulu ... ilhamy , sedang belajar nie... ahaks net , tu la.. hubby ngan anak i minat gak.. adei

mummy_ayu said...

i pun suka lagu tu..baru mlm tadi tgk video clip dia...samala ngan i, tak minat sport, my hubby pun & tak de channel sports...he he he
Fida..jom undi Iris kat blog ayu.. contest mama aqish tu...ma acih!

mama_umar_maryam said...

lagu ni mmg best! wish can dance like shakira,mmg blh kurus cenggitu,,suke tgk peha syakira,blh?hahaha

MamaDamia a.k.a Haiza said...

sesuai buat mereka yang nak kuruskan badan dan rampingkan pinggang...boleh la try berjoget ala shakira tu... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...