Followers

Wednesday, July 14, 2010

pilihan muktamad

I finally said it to my boss ! yesterday masa menadap bos I said ‘ boss .. I plan nk buat un pay leave ‘ nak ikut husband I ke dubai’ . then his face turn red , tak tau due to marah yg amat , or terkejut yg amat ..

I tau .. I tau.. I buat decision masa saat genting yg kami ni currently man power shortage , org baru tak masuk2 lagi , kalau masuk bleh ke dia catch up dgn cepat .. I tau I tau .. I da menyusahkan my bos  n my colleagues T.A especially . no doubt , I pon rase sedih gak .. I lost my bonus , yearly increment  my seniority … and most of all.. my experience …


But this is the time I need to decide  2 important things  in my life , my career , and my family . tho I love my career , I have to  choose my family . my phy x pernah paksa I ikut dia .. tapi dia strongly advice la ... macam2 offer yg ditawarkan untuk I ikut dia , nice house , my dream car  dan imbuhan2 lain yg sewaktu dgn nya ..  tapi tetap tak sama dgn dapat duit hasil kerja keras sendiri kan .. mmg x sama . so while I duduk sana nanti . i kena buat kerja juga utk tambahkan my pocket money . hrmm ~ .

Tapi bukan itu yg utama.. perkara yg utama is to be with him , he need me  n farrihin to be there . and we need each other . Seriously, bile phy kata dia tak jadi balik Malaysia awal , I terus down down down down.. tak de mood nk wat ape pon..  malam tadi , farrihin tido nengok gamba abah dia , dia da start rindu abah dia dah , sebelum nie rancak main , mmg x ingat lansung ngan my phy!

So bile I bagitau bos petang semalam , my prediction was wrong , dia tak marah neither  melenting …dia slow talk ngan I say kalau boleh biar masa I nk cuti tu , project da byk habis .. so I say to him , don’t worry boss , HR kata at least 3 bulan cuti I kena approve dari start in apply cuti upl , means dalam hujung bulan 11 I baru leh cuti..


Korang .. doakan I success kan sana… i nekad , at least I gain something there .. macam2 berlegar kat kepala I nie , business , further master , keje professional with gaji best2 , juga farrihin’s education.  farrihin kena hafaz al quran til 10 juz .. ahaksss..


ok , some gambar tragedi malam tadi , tau si farrihin .. mmg buat jantung i jatuh bile dia tunjuk jari dia berdarah!  tapi tak nangis pon , say tikk jer (sakit) farrihin mencapai shave atok dia kat atas meja solek atok dia .. luka minor jer coz dia genggam shave tu .


luka kat jari...


see aunties... saya tak nangis pon.. mama saye jer yg nangis .. booo hoo


da letak minyak gamat ..


suh acu tiup..


yg nie yg mama geram nie . ade jer benda dia nk buat mama heart attack , ade ke dia pi isap jari yg dah kena letak minyak gamat tue ..  adeiii

25 comments:

MrS. F!zA said...

wowieeee.. bestnye nak duk dubai..

dream car??? kete ape tu??hehehe

Amyza_nia said...

tu la kan..family sangat penting..papepun..semoga bahagia slalu

Faizal The Newscaster said...

dream car? wow..tapi jangan post gambar u naik lambo ke, merc slr, bmw z4 etc kat blog ni ek..

thanks..kekekekeke :P

firahadifa said...

fiza ,.

kete girlsh.. kekke


amyza,

doakan i yer..

FTN,

ahahah. dont worry , aku x kan wat ko jelez. aku x rase ko minat dream car aku yg chueml lotte' .

Cik Andam Hazlina @ Wideliabeauty.com said...

gud luck kak.. jgn lupe kirim berita..

mummy_ayu said...

harusla be with ur family..i doakan yg terbaik buat u & ur family dear....sian Farihin...good luck dear!! all the best...!!

notti netti said...

I tau ur dream car! muahahahahhaha. kalo aku jadi ko pun, aku ikut laki.....ehehehehh

firahadifa said...

hazelin,

yah.. thankss


mummy ayu , thanks dear .. will be missing u.


nett ,

meh kite buat lunch date kat sana.. serious aku serious!

firahadifa said...

hazelin,

yah.. thankss


mummy ayu , thanks dear .. will be missing u.


nett ,

meh kite buat lunch date kat sana.. serious aku serious!

zue @ annaleeya said...

apepon family tetap no 1 kan???

bestnyer nak duk dubai...

[-suziey-] said...

sometime we have to sacrifice something to get something better..it is no doubt when u hv to choose between career n family..u did a good choice..its ok..ade hikmahnya tu..most important thing u n farrihin is there by ur phy side..

bestnye la hai sesekali berhijrah dan bermastautin kt tpt org:) bkn forever pun...:)

Peri PiA said...

yess,bersama2 dgn suami

keputusan yg tepat for me

nsb ade blog,keep on blogging

mesti mcm2 story blh share kat sana nanti ;)

Nana said...

wah nk ke dubai ek...beznye

Farah . 5577 said...

hi.. we met on saturday kat bday ichiro, was nice meeting u.. :D ada snap satu gmbr kan? hehehe..

wow, mmg susah nak make desicion kan tp i pun akan decide mcm u, ikut husband.. dream car best tu..

nnti 31st nak invite u to my kenits party gak.. :D

momguess said...

biiiiiiiiiiii
betul ke u nk ikut huby u
apa pon i doa kan u ENJOY!!!
hahahah

Ilhamny.com said...

kalau i pun i ikut..

firahadifa said...

zue ,

agreed

suziey,

doakan i.. hehe

peri pia ,

iya , seb baik ade blog.. huhu

nana,

mesti rindu nk makan kek u sana..

farah ,

la hai.. 31st nie i ade team building lak.. sorry dear.. nice to meet u too..

momguess,

thanks bi..........!!

ilhamy,

hehe

Hidayah Shafiruz said...

Memang pilihan yg tepat. Tak dinafikan mmg susah pilihan yg akak kena buat tu, tapi tempat isteri di sisi suami kan? Last time when my hubby diwarwarkan kene pegi jepun la china la segala bagai, my heart da berkecamuk xboleh bayangkan 1 hari tanpa dia. naseb baik tak jadi. Mase berpantang pun 10 hari je boleh tahan duk kat kampung, then rela duduk berpantang sendiri kt KL ni sbb xboleh tahan sedih bila xjumpa sehari pon. Ngeee..

ita cutevirus said...

fida,
betul tu fida... tempat isteri di sisi suami... strongly agree... bagus la tu... kalo dok sini, fikiran dok pk husband pon tak leh gak kan???

Liza said...

Bestnya nak p dUBAI.. Duk sana bleh p theme park dia yg best tuh. ahaks!yg plg penting sentiasa bersama ur hubby..

firahadifa said...

hidayah ,

hehe.. manja gak la u nie..

ita ,

betul3x

liza ,

agreed

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

FAMILY COME FIRST...

btw syok jugak erk berhijrah ni...

chekna said...

if i were u, i would do the same... xsyok la sorang dok sana, sorang dok sini.. husband&wife haruslah bertogether2 kan... susah senang bersama2...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

semoga approve ngan jayanya k..

mmg la duk berjauhan ni byk dugaan. sian farihin..rindu papa dia..

Ein Frenoz said...

APID...gonna miss u..
tp for sure.. u'll hv gud experience in life, far away from msia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...