Followers

Monday, August 16, 2010

Amuk

korang dgr tak slot Hot FM pagi tadi ?? bout Amuk ..mmg pecah perut dgr kan faafau ngan FBI bercelote . i da lama tak buka HOT FM . tapi tadi dgr bout topic amuk , macam best jerk.. 




I penah mengamuk ker?? .. I jarang jarang jarang mengamuk .  but bile da sampai takat2 maximum .. expecially if melibatkan my beloved parents,  I bole naik hantu.. hehehe .. for me , whole my life I try to make them happy , so whoever yg menyakitkan hati mereka .. memang I terus bertukar dari putih , ke merah , then ke hijau ( the incredible hulk ) kekekke

Tapi hari nie mmg terasa gak nak mengamuk .. pagi2 lagi I jumpa pak guard yg sgt2 annoying . dia ingat I nie sapa ? . orang bawahan ker , anak dier ker sampai tak hormat I lansung . sampai I rase kalau I jumpa dia jer .. I rase huh.. tak best sgt lah  .. hehehe.. seboleh2 nya tak nak jumpa dia .. seboleh2 nyer nk cari gate lain utk keluar or masuk .. tapi pagi tadi I da lambat I redah jua gate tue ..

tau kenapa i kate cam tue ?

1.       1. Penah one day lalu satu gate kat tempat keje I nie , dia bertugas kat situ .. boleh nyer dia kata :
            
KO JALAN NIE BERKEPAK LA . MACAM AYAM .

2.   2.     2nd  Ramadhan , I nak ke HR utk submit cuti . kat situ ade box utk tabung derma . while I isi buku rekod , dia suh la I masuk duit utk derma . sampai masuk syurga  dan neraka dia sebut . bagi I takzirah suh I derma gak . out loud plak tue. Tapi I tak derma pon. For me . bagi derma  nie kena ikhlas . even I at 1st nak bagi . tapi bile dia da berkutbah panjang lebar . I tak jadi . coz I nak bagi derma bukan sebab dia ..

But yg irritating nyer , bile I nak ke opis. Isi buku rekod masuk semua kat gate  .. dia bole menyindir I depan kawan dia .. say

ORANG KALAU SEBUT PASAL DERMA JER .. HATI DIA  RESAH lah … takut.. jer  ( means dia say I nie kedekut la kot  )


3.     3.   Yang nie yg pagi tadi. I datang lewat . kul 8.03 I sampai kat gate .. Actually I keluar awal . sebelum kul sebelum kul 7 lagi da kuar . but I salah estimate .. today Monday .. bile Monday , jam dia 2kali ganda ! .  I yg pandai sangat nie cuba jalan baru nak elak tol la kononya … So mmg nasib I tak baik , dia plak  yg jaga kat gate area parking tu  .. jadi korang paham2 jer la.. mmg teruk gak la dia sound I . padahal sebelum I tu manager .. diam jer dia . tak de kate ape pon ..

*TAK YAH LA I TULIS APA DIA KATE . MALAS NAK INGAT . MENYAKITKAN HATI I JER*

     But I know. it’s my fault .. sejak stay jauh dari office nie .. penat tak terkata .. hopefully cuti dapat approve cepat.. T_T



So.. uolss agak ,  kalau dia buat hal lagi ,cakap tak beralas lagi , I akan mengamuk tak?? .. keke.. hopefully tak la.. coz kalau I mengamuk , jatuh my standard je layan org macam dia . sabo jer la kan.. but don’t let the straw broke the camel’s back …..

   Owh… ape aku melalu nie??


16 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

ape punye pak guard daa...
kalu dilayan lagi die naik antu..baek biorkan aje..huhu!

kalu saya,saya ngamuk.. ;p

mummy_ayu said...

teruknye pak guard tu..mulut laser tu...

Peri PiA said...

Adeh,where ever we go..mesti akan jumpe org annoying mcm tu kan..sabar byk2 ye Afidah

efa fairuz said...

kenape pakgad tu macamtu punye bossy? asal die slalu nak cari gaduh ngan u ek?

ke sebab die bekenan kat u tapi sebab u dah kawen lepastu die frust cinta tak berbalas.. huhu bongok tau pakgad tu.. haa kan dah tersumpah!

ee buangmase je tau layan die.. emo la aku.. haha

EiJa ZaQuaN said...

ermm...mmg mcm2 peel org kat sekeliling kita ni..kalo sy..sy pun menyampah tgk muka pak gard yg perangainya camtu..huhu..

Faizal The Newscaster said...

ini pak gad mana nih..hmmm

b.O.n.d.a said...

wahhhhh..sangat annOying itu pacik..
huhuhu

kakyong said...

kalo terjadi pada kakyong, kakyong memang menjawab.. tp secara sopan lah, dlm sopan tu bior kena 2,3 das...
yer lah, kalo dia nak kita hormat dia., be like one lah.. jgn sampai kita komplen dia dgn org atasan dia...

Cik Andam Hazlina said...

dol betol guard tu.. sib baik la dia.. kalo lina la konfem pak guard tu makan hati dgn kata2 balas dari ku.. huhuhuhu... angin ku mmg senang je hit n meletopsss..

sabar la ye kak.. arap2 coti akak approved!

mama_umar_maryam said...

pakat rmi2 dgn geng sound aje,kang sound sorg2 takot plak die blh buat ape2 kn..loklak pakgad tu,cam kurengg je

:: iManja :: said...

ewah ewahhh...i plak yg geram..hehehe.....sabar jer laa..betul tu segala yg kiter buat kena ikhlas...

Anonymous said...

Aku pn merasa yg lg teruk dr guard tu Apid.. Sabar jer laa :(.
Ein

Kauthar said...

aiyooo...kalau akak pun buleh rasa nak ngamuk gak dgn org mulut tkde insurans ni..awat dia lagu tu?sabaq je la apid ye..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aiyooo...pak guard tak sedar diri ke tu...huhu

CatlinaFly said...

taji je sekali hahahaah..ape da..dah la tak kenal..nak mengata org lak...cian fida...harap dapat bersama your phy secepat mungkin..amin..

Just Call Me Bitt said...

isk isk isk pak guard tu nak kena ganyah mulut dia...akekkeeke agree with u dear, :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...