Followers

Tuesday, September 21, 2010

cerita seminggu selepas syawal

salam  semua....
best x raya korang ?? mine was bad... too bad.. coz i demam seminggu !. manakan best orang berjalan raya .. kite terlentang di atas katil! .. owh .. bout baju yg i pakai masa 1st syawal..thanks .. ramai yg kate baju tu lawa.. but actually ...  tu bukan baju raya i sebenarnya... baju tu i buat sempena majlis sambut menantu wedding adik i last January , tema dia peach.. huhu.. tu yg nampak meriah sgt.. sebab bukan baju rayer.. i tak buat baju raye pon taun nie



owh yahh.. last sunday , my younger brother da berlepas ke mesir sambung Pengajian Qiraat dia .. i ngan kakak la org yg paling kuat nangis sekali kat airport .. duh! .. sedih! .. even rite now pon masih nk keluarkan i mata .. i pon x tau nape la i risau sgt  , sedih sgt . mind u , masa dia kecik , i la yg jaga dia , play with him , feed him , wash him , entertain him ... mungkin i masih tak percaya adik i tu da besar panjang ... dah tiba masa dia berdikari di tempat orang .. its really hard for me to accept this ! hrmmm~


Dengan berlepasnya adik ni , tinggal sebulan lagi for me before i pulak berangkat ke dubai .. seb baik my kakak ade di sini  and agreed  nak stay dgn ibu , so ade la kawan ibu  n ayah sepanjang peninggalan kami       ( me , aboy , adik ) di tempat org . pada kakak je la yg saya harapkan untuk menjaga ibu ngan ayah ..


ok.. itu jer.. layan gamba kat airport yer..  gamba x dapat ambik byk.. org ramai sgt nak menghantar anak2 dia ke mesir, student 56 org jer.. yg nk menghantarnya more than that ..


sempat cium anak2 buah kesayangan dulu before bertolak




11 comments:

Peri PiA said...

feel better?

mahu nya tak sayu :'(

siyes baju peach tu sgt cantik

sebulan lagi?sob..sob

Liza said...

eh fida, lagi sebulan? cepatnya masa berlalu..
tapi u mesti la tak sabar2 dh nak fly kan?

firahadifa said...

peri pia ,

iyer.. sebulan lagi



liza ,

hrmmm.. actually sedih gak sebenarnya nak tinggalkan malaysia ..

Nana said...

ALAMAK KESIAN NYE
ORANG BERAYA DIA DEMAM EK
KITA PENAH RASA DEMAM TIME RAYA SEDEY GILE DOK MELEPET JE ATS KATIL

Sari said...

dah sihat ker?harap dah rasa smua ketupat rendang lemang tu..hehe..
nak gi obersea dah ek..beshhnya..nak itot..

Just Call Me Bitt said...

my lil sis cakap "bestnya adik akak ni dpt p messir..." hehe dia tak boleh nak p sane sebab takde mahram gituw..owh saya kurang paham hehe (masa ni baca blog depan dia la)

mummy_ayu said...

sian dia..demam...adik dah gie jauh..sebulan lagi u plak nak pegi...bila nak ngedate nie???

Farra Dhelina said...

uhhhh sedih kan.bila kena berpisah dgn org2 yg kt syg..hermm..bape taon tu sis dia stdy sana?

[-suziey-] said...

sian u dear..anggap la dugaan..xpela..ur hubby pn xde kt sini..so nk happy sgt pn xbest jgk kan...sabar je la..
ouh lg sedih la ur mom..sorang2 ank dia maustatin di tpt org..huhu

Ummi Eisya said...

emm mmg sedihkan..dulu kita pun macam tu gak masa hantar adik g blaja kat qairo..giler sedih masa tu..tapi utk masa depan diorg jugakan..tu belum anak lagi..tak tahu la macam mana..

kakyong said...

hopefully dah sihat...
oowhh.. nak ke dubai yer.. brp lama akan stay sana/// ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...