Followers

Wednesday, September 22, 2010

Negative thinker

Of Late , i dok pikir benda2 negative jer.. especially negative bout my one and only son. Mind u , last night , whole night i tak tido risaukan farrihin . risau i tak ber tempat sampaikan dia yg nenyak tido pon i tak puas hati .. nak tau and feel juga  degupan jantung dia .. hrmmm ~ punya la i nie ..

bukan tu jer .. i risaukan my adik yg baru sampai di cairo , ok ke dia ? makan ke dia ? i risau dapat ke i jumpa dia lagi sekali ...and macam2 lagi..


and .. i risaukan my preggy SIL di UK , last night dapat tahu yg dia kena admit kat hospital  coz Dr said ade infection . dunno what infection.. but im worried to death .


so .. today , satu badan i sakit2 sebab tak cukup tido .

pikiran negative i kembali lagi bila bloghopping and baca kisah arwah wawa , baby 3 bulan yg meninggal di tangan pengasuh . arwah adalah anak buah kepada seorang blogger , u can read here.. accident happen anywhere...

now , i tak dapat concentarte buat keje ..


Ya Allah ... Tenangkanlah fikiran ku...

11 comments:

Peri PiA said...

sabar,istifar ye

yatie chomeyl said...

ala babe, aku pun dh terjangkit pikir negative gak bila baca entry ko nih...yosh! mari sama2 kita usaha berfikiran +ve semula

Ieda Al-Habsyi said...

istighfar, cancel kan dalm fikiran semua yang negetif, jgn pk bukan2 ok take care :)

mummy_ayu said...

relax la dear...kalu start risau satu menda tu..mula la risau yg lain sama...relax....ingat semua yang berlaku atas kuasa Tuhan...
ok take care..nanti demam balik nanti..

EiJa ZaQuaN said...

mmg sedih baca kisah arwah wawa..n secara x lgsung wat kita semua risau n takut jgk if belaku kat kita..

istigfar n byk2 berdoa...moga lebih tenang ye dear..!

Farra Contest & Giveaway Corner said...

fra pon selalu mcm tu..klu byk fkr..ssh nya nk tito..kdng2 tu smpai terbawak2 dlm mimpi

~~Ciklinn~~ said...

insyaallah semua akn ok.. udah gi rehat2

[-suziey-] said...

eh i thot i am d only yg ade symptom ni..me also sllu mcm tu..but kena cpt2 istighfar..kembali ingt pd ketentuan Allah..setiap ape yg berlaku ats kehendakNya..samada ktia suka atau x..tp its good klu kita sntiasa ingt mati..cuma jgn terlampau sgt sbbb ianya dh jadi gangguan syaitan yg nk sesatkan kita dan menidakkan ketentuan Allah..apepun..kena byk istighfar..ingt mati itu sunat..ingt kekuasaan Allah adlh wajib..so dont go over the border..but seriously i am truly understand how's ur feeling..huhu..

e.l.i.z.@ said...

bagus gak pk pasal mati ni.at least kita stil igt pada pencipta kita..byk-kan berzikir, insy'allah tenang sikit fikiran tu

firahadifa said...

peri pia

iya..

yatie ,

chaiyok!

ieda,

thanksss

mummy ayu ,

itu la ayu.. aku rase aku nk demam balik nie..

eija ,

Thanks dear,,

farra,
agreed!

ciklinn,

itu la pasal..

suziey,

itu la pasal.. aku nie risau tak pertempat sampai nak demam semula aku dibuatnya..

eliza ,

Thankss

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

biasalah...kadang kita suka bersyak wasangka....bukan sebagai negative thinker...tapi kita prihatin terhadap seseorg tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...