Followers

Monday, September 6, 2010

TGI Friday , Subang Parade

For my blog  readers which have been following  my blog for sometimes  mesti da tau me n my phy nie peminat TGI Friday, and TGI Friday kat subang parade is the best place for hanging out kami

 hrmmm .. i bukan nk cite pasal kenangan2 i kat sana nor makanan2 yg sedap kat sana .. i nk share bout something that one of my friends emailed to me ..

TGI Friday kat Subang Parade TAK HALAL , AND LOGO HALAL yg diorang paste kat Menu tu is not Halal Approval from Jakim . The Use logo halal JAKIM tanpa sijil Halal yang sah...


sebabnya , every daging yg nak dimasak , dia akan peram sos yg dicampurkan dgn arak supaya dia lebih sedap..
Tanda Hala. Kat Menu

i know , dulu everything yg bernama Jack Daniels x bole di makan coz ade alkohol ,bile da ade tanda Halal Jakim kat Menu tu , rase confident nk makan TGI nie ,  tapi every time ke sana kami tak ambik pon JD nie .. coz macam ade was was kan.. ambik menu lain .. but  now.. rase dah tak konfident terus .....



and now .. me n my phy tengah discuss pasal benda nie via gtalk ..  masing2 terkedu!

be careful guys..


12 comments:

MrS. F!zA said...

ai pon pnh ter'makan' sekali..bk wat cane dh 'terkena' nauzubillah mtk lps ni tk dela ter lagi kt mana2 kedai cam ni..

Ummi Eisya said...

kita pun selalu makan kat TGI ni..sedap makanan dia..tapi tulah,skrg ni memang susah nak percya klu ada tanda halal tu kan..dah jadi cam ragu2 je..

Peri PiA said...

pia baru jer dpt email ni

Pia x pernah mkn kat TGI ni

byk lagi restoran kite kena alert

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

kat JB Ni ader satu TGI...dah lama rasanya org kata tak halal...sebab sah2 kat TGI ni diaorg ader jual wine..pastu ader sorang staff tu pun pernah bocor rahsia yg memang TGI ni perap daging guna arak....alahai...cam mana ni?? tgk ramai jer org islam makan kat sini..

ayu tak pernah makan sekali pun kat sini...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehhe..sy mmg tak berani makan..papa rich ka, roma ka apa ka..eheheh..
sbb takut sgt2..takut tersalah makan benda takleh dimakan..

logo halal tu mmg susah nak dikenalpasti..kdg2 kita tertipu kan? haihh takpelah..dah tahu nih..takyahla g sana lagi..:-)

mama zharfan said...

i pernah tanya TGI kat FB diorag..i tanya halal ke mknn kat situ..dia jwb HALAL!!! cuma dia jual arak gak..me seumur hidup me pernah mkn TGI sekali ajer..10 thn lps kot..masa kuar blind date..

mama tisya said...

tu la kt menu tu ada tanda HALAL..tp skarng dh kuar isu ni..kita pn pernh mkn kt TGIF gk...lps ni kena beringat la kn...kt chilis, tony romas tu pn dh mcm was2 gk..

Farra Dhelina said...

kt mmg tak penah makan lagi kat tgi ni sis..

byk yg meragukan sekarang ni..mcm2..so kena alert kan

Just Call Me Bitt said...

i tau lama dah cuma tak reti nak gunakan bahasa yg sedap ehehe semua tempat TGI ke bistro ke or any steak yg ade nama owang putih tu memang perap wine...sometimes kat hotel punya pon sama..serenjis atau setitik tetap jadikan makanan tu tak halal kan...macam mana plak la kalau dapur derang memang tersimpan sebotol wine or sekeliling..so terpulang and thanks 4 remind me again :)

EiJa ZaQuaN said...

eija mmg x pernah pun makan kat TGI ni..tp my friend mmg ade bgtau perkara ni sbbnya pelayan kat situ ada bgtau my friend nak letak wine ke x..masa order..ohhh tidakk..

mama_umar_maryam said...

kitorg pon suke gak g sini..tp b4 order tnye siap2 dgn waiter tu ade wine x daging nih,hmm..xpelah.pasni kite mkn kt tmpt laen byk lg halal hehehe

Liza said...

Liza dpt email ayam dari Papparich tak halal. Jais wat serbuan kat tempat penyembelihan ayam di mana salah satu pembeli dia Pappa Rich Rest.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...