Followers

Monday, December 27, 2010

Dubai Desert Safari, part 1

happy monday uoolsss .. minggu nie my phy cuti seminggu ... start dari semalam lagik dia da cuti.. so minggu nie i tak la sebz hari2 yg lain.. bole relax2 sket.. best...

today nk cite bout my aktiviti semalam , kitorang ke Desert Safari yg best sesangat la best ! desert safari ni lebey kurang cam tempat theme park la jugak.. tapi nie bukan just for kanak2 jerk.. ni more pada adult sebab diorang bagi kite rase thrill nya drive di padang pasir naik turun bukit padang pasir nie guna fwd jer .. fuhhh.. mmg fening cam nk termuntah .. diorang bagi kite experience using off road through desert to explore sand dunes ..sesambil tu bole tengok camel , and dia akan berhintik kat pick point  yg paling tinggi utk bagi chance kite abik gamba sunset ...  mind u , diorang ambik kite dari rumah using their 4x4 car lagik .. and diorang juga akan hantar kite balik ke rumah semula bile all activities da selesai

some picture to share .. 


farrihin n abah di tempat kejadian before cross the desert, diorang bawa kitorang gi tempat yg byk animals and bole main ATV

ai & UAE Flag

abah farrihin mmg x de keje .. dok menyakat falcon tue..



da masuk desert

dalam perjalanan ke KEM , jumpa camel 


pit stop di tengah2 padang pasir ... diorang bagi kite turun ambik gamba


farrihin minta dukung .. x larat nk daki bukit pasir tue.. tapi mmg tinggi wei...


kami , diatas puncak 



phy

ai



farrihin 


dua orang nie kawan i , wifey kepada officemate phy.. i pon   baru je kenal dalam kereta kekek..
 both of them nie x stay sini .. just datang bercuti sahaja.. 



and they r friendly :).. baru jumpa tapi da kamcing ...



nengok tue.. sesuka phy jer tinggalkan kami di atas puncak .. ;p

ade 1 video semasa our dune bashing ! ... 



                                                    
                                                                    to be continue...

12 comments:

MRS. K said...

hohoh.. pengalaman tu kan yang? bukan senang nak dapat pijak pasir kat desert tu..

mummy_ayu said...

best tu.....bukan senang gi posing2 kat padang pasir...seronoknye..

Nana said...

tu dia....selalu tgk dalam filem je gmbr kt padang pasir ni heheh
sioknye hai...

ibuayahdamia said...

wowww...new experience ni..mesti seronok kan main2 kat desert...selalu org teruja main2 snow jer...hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnyee pengalaman baru tuuuuuu

onedurrani said...

wah!!!bestnye...pengalaman yg bermakna tue kan...time ade kat ngr org la kite nk explore mcm2 kan kak..hehehehe

mama_umar_maryam said...

wahhh..ni mmg lain dr yg lain..asek bc psl snow je..hehehehe

mama tisya said...

wah dh ala2 citer nur kasih yg time depa p padang pasir..ko dh jmpe camel...bestnya..tk msk mata ke pasir time berangin?

sumpit said...

wahh..bestnye tetibe terasa cm cite Ketika Cinta Bertasbih..

>tag utk contest RM100

maya amir said...

wahh best giler..preciuos experient tuh:)

[-suziey-] said...

woooo best btl..bila jln tu kaki mcm tenggelam dlm x fira? best la..slalu tgk dlm tv jek..lucky u dh dpt experienced it..

fa10 said...

x pernah lg jejak padang pasir... mcm best jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...