Followers

Thursday, December 23, 2010

a whole new world

It has been  2 month , 7 days and 22 hour  since i left Malaysia , and i can proudly said that i finally adapt with this new life of mine . tho still in one or 2 times in a day i got melancholic and some tears may drops unexpectedly .. but i now had filled all empty space in my hearts with new friends, new projects and new activities ..

And one thing that change my perception towards  being a housewife,  the job is not as easy as i thought it was .  well , its not that  as stress as office works - chasing dateline ,do  MoMs, prepare reports   and present to managements,  but trust me , being housewife is the toughest job that i do ever! .. letih dia lain...

Deep in my heart , i feel blessed to stay apart from Malaysia , i had a chance to be with my family , to get a chance to see the growth development of farrihin day by day , i feel  joy watching his samseng but adorable  perangai  . . but this is not easy ok ,  i sacrifices  my stable-good-prospect career  , dgn tiba2 i menjadi seorang yg miskin tegar  tanpa  pendapatan tetap melainkan ihsan sang suami . this is so not me !


I remembered back in Malaysia , i was so busy with my work and business , there was a time bile time2  dateline nak launch kereta , i even came back at 8 -9 pm  and even 11 pm ! , and bile balik lambat , i jarang masak , selalu makan luar .. sampaikan ade tetamu yg stay umah i pon , bile dia nk balik , dia pass all the cooking ingredients to my jiran and say i nie jarang masak asyik makan luar je . haha .. geram mmg sgt geram ngan org itu , tak respect i lalu bagi  ingredients yg ter lebih2 tu kat jiran i , pastu kutuk2 i plak .. like she forget she are using my kitchen ?! sigh~

But .. i tak kisah ape org nk kutuk i , phy tau i mmg take care of him when im not busy, and  im lucky to have my  phy yg sangat2 memahai career i dulu , so i believe its a pay back time for his patient and loyalty ..

okay , enuf with all this rubbish .. panjang gile i melalut , actually today i nk post cerita and gamba bout my weekend jer.. some picture kami di Jumeira beach park on friday , and cerita bowling tournament on saturday


farrihin menade2 asyik nk dukung jer takut air..


al qouz gal :)


air dia sejuks , farrihin nangis x nk turun ...




both farrihin ngan adiranna main pasir kta  gigi pantai jerk.. da la masuk beach nie kena pay .. rugi diorang x mandi . adei... 

we watch sun set .. ( sila abaikan lelaki separa vogel di sebelah kiri , tidak ada kaitan sama ada hidup ataupon sudah kebumi ) -ohw plz ! it wasn't my intention to capture him actually ! sila jgn saman i , i tak bersalah!


 
farrihin sesudah main air


And next gamba masa saturday , kitorang ke bowling tournament anjuran office my phy , i tak main , i tak dapat nk main coz kena jaga farrihin kan ..tapi yg bestnya diorang provide 2 extra lane for the kids ...

tengok , farrihin da bersedia di depan lain belum tournament mula lagik ! 


so i like si ibu ketam yg mengajar anak dia main bowling .. ahaha .. i pon x pandai main actually , tapi ade hati nk teach farrihin ..;p



some of my kawan seangkatan 



kat sini pon ade indoor electronic games , but kena self pay la...



me n phy 




geng2 office mate phy yg hadir

then , lepas game tu , me n ina  gi makan kat DIFC , office building my phy , citenyer nk rase france food , tapi satu pon x lalu di tekak nie. tak sedap!

ina and her kids 

and sempat tu kitorang ambik gamba ... ladies of al qouz .. mind u , this picture taken by my son! .. not bad for a 2 years old boy kan .. huhu


yg nie pon farrihin ambik



senery and lanscap office my phy nie sangat cantik.. both farrihin n adrinaa suke sangat main kat sini..



bole lari puas2 .. sesuka hati


ok ,itu jer... entry nie byk gamba la... huhu ..

15 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah...ur baby mmg adorable

ish2,suke2 hati jer buat mcm tu?sigh

MrS. F!zA said...

cantiknya sunset tu!!!

seronok tgk u n farihin bahgia bila dah duk sekali ngn ur phy.. happy family!

mummy_ayu said...

alo..cedih cikit la baca entry panjang kat atas tu..but bila masuk entry berpic kat bawah..dah hapy balik...sgt seronok kan kat tempat org...and farihin..dah leh harap snap pic...wah..senang la you nak posing2...

EiJa ZaQuaN said...

btol tu housewife mmg penat..keje mane sudah..nama pun wat keje rumah..hehe., tp tu la yg srnoknye byk masa utk family...srnoknye tgk pic weekend byk aktiviti n kawan2..

Nad @ MamaZakwan said...

'LIKE' entry ni (cam kt FB plak, hehe)

Liza said...

Betul lah fida, jd fulltime housewife lg penat woo... Byk pakai keringat..

Farra Dhelina said...

pndainya farihin amik pic..

eh pantai tu kena byr sis? sies??

Nini D.. said...

its ok..pelan2...me dulu pon mcm tu...berulang dari Kuala Selangor ke Kelana Jaya bcoz of work..
at last..bhnti keje coz alahan mengandung yg teruk...from that la mengisi jawatan SURIRUMAH TANGGA YANG BERJAYA!..hahaha
u can do it!..chaiyuk!!

NURUL said...

touching entri ni tp tgk gmbr dah ok kan?/ cantik gmbr2 tu

mama_umar_maryam said...

kiut je ayat 'miskin tegar' tuh ..tp u know what, tulah karier plg mulia kan ;)..sonok dah tgk korang sefamily kt sini..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye n salam for u n ur family sis:)

well, u look really enjoyed ur staying there.. nnt klu fifiey berpeluang ke sna, bolehlah berjumpa kn? hehe...

Mata Hati said...

hmmm...sampai masa nanti akan pulang kembali ke tanah air.

comelnya permandangan kat sana..terasa nak pergi je kalau ada peluang..

maya amir said...

yup..betul being a housewife sebenarnya lagik penat kan.. and the scenary kat sana mmg cantek eh.. and i suke gmbr yg anak u amek tu..pandai gak die snap kan:))

[-suziey-] said...

waht? masuk beach kena byr? ouh mahal x? hmmm harusla mandi puas2..hehe..

fira..i xnmpk pn that man was half naked..klu u xbtau sumpah i xtau..hahahaha:p

Just Call Me Bitt said...

untung u dpt rasa kedua2nya hehe me satu jek dari derang beranak sampai skang hehe pastu boleh u share dgn azz hahahaha sebab sama-sama merasakannnn...hehe enjoy it dear...

owh ramai sebenarnya wife yg folow hubby erk...takde la kowang bosan...buleh buat mesyuarat wanita umno kat situ...akekekkee

i tengok pic korang yg ni dlm album fb...ade ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...