Followers

Tuesday, January 25, 2011

Gunwharf Quays Factory Outlet Village , Portsmouth

sesapa yg tinggal di UK , atau selalu pi uk , atau mmg kaki shopping, akan tau one factory outlet yg terkenal di UK named  Gunwharf  Quays , which is located at  portsmouth harbour , in  south of UK , factory outlet nie tepi laut , dekat ngan pelabuhan .  during my visit to uk last week mmg my brother siap2 buat tentative program  nk ke sini whole day .. mind u , dari my brothers place to portsmouth ambik masa dalam 2 jam travel via train




so kitorang bangun awal.. pagi sebab nak bersiap ke sana..sebab time winter kan... kena gerak awal.. sebab kul 4 da gelap da..  * tapi bertolak lambat jugak sebab nk siapkan 2 awang tenits ni kan.. * 


me n my mom kat crydon train station 

farrihin belum apa2 lagi da habiskan sebotol susu dia da..

aksi dalam train selama 2 jam setengah .





ai with alfadil ustaz muhammad afif al hafiz a.k.a my younger brother 








mummy n baby yg baru lepas pantang pon nk join sekali !


da sampai portsmouth . 



di pintu gerbang factory outlet nie..

macam2 ade kat sini , ade butik M&S , Nike , Levis , Ralph Lauren, Gap , Burberry , Clarks , Next .. ade 95 outlet semuanya.. but yg menarik perhatian only yg disebutkan  atas nie.. especially burberry .. i mencari handbeg sebenarnya .. tapi bile mask butik tu.. xde design yg berkenan di hati nie.. tho murah .. then bile balik sini rase nyesal x beli ... bukannya mahal pon.. murah jerk... ambik je la kan.. tho i x suke design dia , mana tau org lain suke.. adei... nyesal taww.. paling mahal pon x sampai 300 pound . adei .. kan da regret!



next clearance sale , i manage to get cute denim dress for only 25 pound! horray!


ambik kau... 90% less! mmg kaww kawww


nie dalam clark .. caya tak kalau i kate ladies shoe clark just 10 pound ?? dalam 50 hinggit jerk ! i buy 5 ! weeeeeee.. x kan dapat nyer harga cam tu di malaysia yg mececah 300 ringgit!


kitorang camwhoring disekeliling pelabuahan nie gak . tapi yg tensionnya , belum kul 4 da gelap! gamba da x cantik coz da x nampak sgt view ..


kat sini pon ade menara like bruj Al Arab @ dubai , terus terin gat kat phy yg kutinggalkan masa nie.. hehe


our portsmouth tugu . thehehe

my beloved parents ..

before balik, minum sat kat coffee bean nie , sebab nk travel 2 jam lagi kan via train .. and kedai nie next je to ralph lauren boutique . sambil minum2 , sambil gi test2 baju kat sebelah .


last capture before balik , thanks to farrihin n his stroller , coz berjasa sgt angkut barang2 kami nie .. senang la sikit nk membeli .. tapi sekali farrihin bangun .. sume barang terburai ke lantai. huhu


ok . itu jer..


18 comments:

MrS. F!zA said...

pheww!! penuh bergayut beg2 shopping kt buggie farihin..hehehe

pearl said...

wah... kat portmouth pun ada guess? harus dituju nih. ingatkan kat bicester village oxford je ada big designer village

mummy_ayu said...

wah...meriah hasil shopping...

Fieza79 said...

aduhh best nyaa...soping2...
sure sejuk kat sana...hee gigil2...

MRS. K said...

jeles seh you soping sakan..

mama_umar_maryam said...

oh my..oh my..pensan jap ;)

Ilhamny.com said...

samalarr..linda kalau shopping pun stroller anak gak jd tempat sangkut..sampai nak terbalik pon ada.hehehe

ainnoraini said...

bestnye...gi shooping...

husband kak ain pun baru jer balik gi sane...biasa la ade meeting kat sene - kerjakann...

sempat beli sikit2 jer fida...

MataHati @ MH said...

err....murahnya kat situ. jauh berbeza dgn harga kat malaysia..
tapi kalau betul2 pi sana esok, confirm tak tahu nak beli apa sbb sya x pandai membeli..kekeke

h4ni3 said...

waa.. rugi la da sampai tak sopping
lenkali terkam aje dulu
biar menyesal dah beli, jangan menyesal tak beli... heheh.. bole?? ;)

puanbee said...

oh murah ek ? adui bila nk pergi nih ?

kakyong said...

wow.. bestnya.. byk juga tu shopping2..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnyerrrrrrrrrrrr.. buatlah online jual murah2 kat kami2 ne.. hehe

Em's Family said...

seronok nyer shopping mopping... lepas tu pergi holidays lagi.. best best best..
have a good day :)

Ummi Salsabila said...

Eeee....best betul! Byk shopping tu.Clarks murah betoi! Aduhai...bestnya...

maya amir said...

phewww... 10 pound? gilak... mmg rambang mata..heheh

Liza said...

Owh..jln2 rupanya.. Dah lama tak jalan2 sini.. Rindu kat kamu.. :)

[-suziey-] said...

wohooo best gilerrrrr...mmg syorga membeli belah yek..hiks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...