Followers

Monday, March 14, 2011

Acik

Jummat lepas , sorang lagi ahli keluarga saya telah pergi ke Rahmatullah . Hanya Allah sahaja yg tahu perasaan saya bile my phy bagitau  ayah call say yg  acik Hadib da meninggal . He just like my own father to me . sukar nk percaya , baru je rase macam semalam me n farrihin skype dgn dia . farrihin sebut nama dia , but now , dia dah tak de .

pemergian dia , kehilangan besar kepada keluarga besar kami . he just like 'org kuat' to our big family , founder of our family blog , initiate koprasi keluarga and many2 more .. tak pernah yg anak2 buah dia kawen , dia tak da . and dia selalu ade dan org yg paling sibuk dalam semua family occasion .

Allah lebih sayangkan dia . walaupon sampai sekarang saya tak boleh terima pemergian dia , menangis air mata darah pon takkan boleh kembalikan dia di sisi kami . semoga roh arwah ditempatkan di golongan org yg beriman..

saya cuba bagitau farrihin yg tok cik dia dah tak ade .. terpinga2 dia tak paham apa maksud 'tak ade' , dia say 'ada... ada'.. sambil marah kat saya ... explain semula , tok cik dah tak da .. then dia tanya , ' tok cik tido ??' ..  and i said 'yes... tido selama lamanya ..'

sigh... nampak sangat farrihin tak mengerti apa2 lagi.. macam mana la nk kate kat dia kalau balik raya nanti . dia cari tok cik . tok cik dia dah tak da... :(



Abdul Hadib .
A loving husband , Father , Uncle and Grandpa
Al -Fatihah

8 comments:

mummy_ayu said...

takziah dear..
alfatihah untuk ur uncle...semoga rohnya dicucuri rahmat....amin

Nad @ MamaZakwan said...

salam takziah kak fida...
moga arwah ditempatkan di kalangan mereka2 yang beriman di sisi Allah..
alfatihah...

[-suziey-] said...

innallillah..takziah utk ur family..doa dan sedekahkan al fatihah utk belaiu..smga ditempatkan dikalangan org yg beriman.

~~@lyci@~~ said...

alfatihah.. smoga arwah ditempatkn dikalangan org yg beriman.. takziah yer ..

EiJa ZaQuaN said...

Salam takziah..
mmg sedih rasanya kehilangan org yg kita rapat dan sayangi

semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman.

Anonymous said...

InnALillAhi wainna ilaihirajiun...semoga segalanya dilindungi, dipayungi rahmat illahi

Farra Dhelina said...

takziah sis..sedihnya..sbb u jauh kan..

mama_umar_maryam said...

takziah fida..terase sgt hilangnye org yg sgt2 familyman kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...