Followers

Thursday, March 10, 2011

Prince & Princess party

salam all..  ada baik kah ? mine ok jer..

today nk share bout princess party yg i jadi party planner tue.. like i said , party ni utk anak ina , my malaysian neighbour kat sini .  i da intoduce to all of u kan siapa ina .. dia la kawan baik , kawan gelak , kawan bergosip , kawan shopping kat i sini  , kawan bergasak pon ngan dia gak..  ioh.. i lupa .. now da ade 2 lagi jiran malaysian baru yg i tak kenalkan lagi kat uolss .. atie and kak niza , atie da lebih 2 bulan sampai , n kak niza baru  2 minggu..  both of them nie stay level 3 , mine level 5 but same building .. so the party , tho im the planner , but we do it together , sorang masak itu , sorang masak ini , sorang bungkus itu , sorang bungkus ini , and the decoration we do it together .. look..



'rumah yg baru sahaja di upgrade jadi 'castle'


nice tak ? but credit to hubby ina coz dia buat last touch up !



i ngan farrihin dress like prince n princess party . i wear baju masa si aboy kawen merangkap baju raya i tahun nie.. susah la nak carik baju lawa2 kembang2 kat sini.. and farrihin .. haha.. dress up like his abah . :)





guest yg awal sampai ..


farrihin is so charming that day .. 


menjelas tengah hari , ramai tetamu yg da sampai ..


nie la princess n prince yg sambut birthday nie... si princess nie anak ina , si prince anak atie 


then after potong kek kitorang start ngan games 1st game yg i buat is next top model , semua  tetamu dapat nama princess yg diorang cabut sendiri .. and then dioang kena catwalk di red carpet yg dibentang ikut kretiviti masing2 ..


kak lili nie princess Ariel , kena ngan baju dia kebiru2an.. 


Dr atiqah , our new member yg baru sampai is Cinderella , so dia jalan catwalk pegang penyapu . ahahahaha :D

then next game is Hot mama memory lane . like win , lose or draw .. kitoang buat soklan filem2 melayu , so all  leader kena act like filem tu , and follower kena teka , mind u , x sampai 2 minit je . diorang dapat teka ape filem tue.. yg tak tahan tue . filem XXray pon diorang dapat guest ! ahahaha


group 2


group 1

and sume dapat teka soklan yg i bagi tue dgn mudah . har har har.. pandai gak diorang nie ngan filem melayu ..  tapi yg i suke , sume enjoy the part n the game , tak sia sia bersengkang mata cari idea , prepare materials n so on.. sampai my other friend nk lantik i lagi jadi party planner la for birthday anak dia .lol!

mama n farrihin 

and kalau nk tau... i dapat undian terbanyak for best dress hehehee





farrihin also best dress for boys , girl sapa lagi.. si snow white anak ina la..


all the princesses , prince n the vogue Queen :)

me n ina. lupa la nk ambik gamba ngan kitorang 4 org al qouz gals... rugi2..

and last but not least ...farrihin n snow white the birthday girl....






suweeeeeeeeeeeeeet!

17 comments:

Peri PiA said...

nice!!!

mummy_ayu said...

wah...sgt meriah..congrate to mom & Son..best dress lagi dua2...bestnya buat party mcm tu...plus ada mcm games...happening u!!

MRS. K said...

happening la yang...

Nad @ MamaZakwan said...

meriah!
tahniah jugak kak fida! :)
sbb plan party yg best tu, hehe (cam pegi jek)

farrihin ngan snow white tu muke seakan2 la..hehe

mama tisya said...

meriah....comel2..ko dpt undian tertgi ye...

ko jauh tk dpt nk p spa..aku dh bli dh..tk sbr nk couple spa:)

EiJa ZaQuaN said...

deco nya cantik & sweet sgt..betul2 like a princess theme..

b'day girl pun comel sgt..

mamaqari said...

wah nice party and nice idea=)

Syigim said...

cantiknya party princess....siap ade wallpaper castle wall lagi. i ade 3 boys, suma minat ben10. abih nanti kalo buat party suma guest kena pakai mcm alien ben10 kot hahaha :P

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaa sure tak rasa sgt duk negeri org kan..ramai geng malaysia

cantik deco2 tu..:-)

Liza said...

Wow, cantiknya!! Seronok la duk sana, walau jauh masih ramai kawan bergosip.

Mmg cantik dress Fida. Sweet!!!

Ein Frenoz said...

Farihin mkin encem.. Cantik anak ina tu..

Mama AA's said...

ini klu auni & adam tgk harus die nak juga ni huhuhu

Fieza79 said...

wahh kretip nya tema party ni..pndai la u sebagai party planner...suka2..!

meriah la kan wlpun tgl di negeri org sure tk terasa pun kan..

Reflisia said...

comelnya...sangat comel and decoration yang sweet sangat

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cantik deconyeeeeeeeee

Farra Dhelina said...

alallaaaa..sweet!!

ctk lah deco2 tu kak..

[-suziey-] said...

sooooo sweet..dasat castle buatan tu..siap wall paper..meriah..best btl..klu camni xdela rindu sgt kt malaysia..hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...